Testissä Bono Minimo kamado

Nyt, kun tätä Bono Minimo kamadoa on käyttänyt viime vuoden lopulta saakka niin voikin kirjoitella hieman paremmin omia mielipiteitä. Ensikäryt voi lukea tietty jo aiemmasta blogi kirjoituksesta. Tässä on tosiaan luvassa omia välistä suht sekalaisia mietteitä tästä kamadosta. Jos jää jotain kysyttävää niin kysyä voi joko kommenteissa tai foorumeilla. Vastaan mielelläni kysymyksiin tai otan selvää! Ensin pakollinen paha alta pois ja tämä on tosiaan ihan omilla rahoilla ostettu ja kukaan ei ole maksanut tästä mitään. Mielipiteet on omia oli ne hyviä tai huonoja (tai sekalaisia). ...

Tehdään ensimmäistä kertaa petite tender

Sattuipa K-citymarketista löytymään -30% lapulla naudan petite tender (tunnetaan myös teres major nimellä). Olin tätä jo viime syksynä katsellut ja nyt se sitten lähti ostoskoriin ja sitä kautta sitten grilliin. Suunnitelmana oli vetää tämä ns. reverse sear metodilla. Eli ensin ottaa sisälämmöt ja lopuksi sitten pintaan väriä. Lähdin simppelisti alkuun eli maustoin suolalla ja pippurilla. Grilliin pistin lämpöjä 120-150 astetta ja sitten lihakimpale epäsuoralle lämmölle kamadon hellään huomaan. Olihan siinä mulla Meater kiinni ja tässä ei kyllä kauaa mennyt. Ajatus oli ottaa sisälämpö siihen 48 asteeseen. Tässä meni itselle yllättävän vähän, mutta käyhän se järkeen, kun ei ole kovin iso kimpale kyseessä. Taisi alussa sisälämpö olla 13 astetta ja meni joku 20 minuuttia, että päästiin 48 asteeseen. Siitä sitten otin mötkön hieman lepäämään. ...

Tehdään burgereita

Hampurilainen, burgeri, burger, bursa ja niin edelleen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja muotoa. Nyt ajattelin jakaa omia ihan perusburgereiden tekovinkkejä. Nyt ei siis liiemmin kikkailla vaan tehdään sitä niin sanottua perusburgeria. Sämpylä Aloitetaan sämpylällä. Kaupasta saa monenlaista burgerisämpylää ja voitpa sen burgerin tehdä esim. reissumiehen väliin tai melkeinpä mihin vain. Onpa tainnut joskus paistopisteeltäkin saada ihan burgerisämpylöitä. Nyt tällä kertaa ajattelin tehdä itse ekan kerran sämpylät ja löysinkin siihen sopivan ohjeen Megguan facebookista. Kannattaa joskus kokeilla tehdä itse sillä näistä tuli kyllä hyviä! ...

Possunopat kamadossa

Pakko myöntää, talvella tuli grillattua tosi huonosti. Ihan hävettää. Uutena vuotena grillailtiin sentään nakkea ja semmoista. Kinkku jäi savustamatta, kun en tarjouksesta sopivankokoista löytänytkään ja korona kävi päälle. Nyt kuitenkin lähdetään takaisin asian ytimeen, kun kevät kolkuttaa ovella ja pitää alkaa treenaamaan. Otetaan Bono Minimo työvälineeksi ja tehdään possunoppia! Possunoppiin törmäsin Facebookissa/Instagrammissa ja tarkemmin Mikko siellä niitä postaili sinne. Sattuipa vielä kassleri olemaan K-Citymarketissa tarjouksessa. Vajaa pari kiloa kassua, tästä käytettiin noin puoletKoska näitä tulisin syömään vain minä itse ja Bono Minimon tila on rajallinen niin päädyin tekemään puolet tästä kassusta ja puolet pistin pakkaseen odottamaan seuraavaa kertaa. Tehdään kassusta sopivia kuutioita (tai ainakin sinnepäin) ja pistetään rubi pintaan. Laittele myös suolaa jos ei rubissa sitä ole. Nyt oli Poppamiehen Burgers & Ribs rubia ja oisin voinut uskaltaa reilummin pistää. Ensi kerralla ehkä mennään ihan perinteisellä suola ja pippuri kombolla. Itse annoin maustua yön yli jääkaapissa näiden noppien vielä. ...

Tehdään pulled pork kamadolla

Oli aika pistää vasta hankittu kamado töihin. Tarkoituksena oli tehdä ensimmäistä kertaa pulled porkkia kamadolla. En muista olenko tehnyt itse pulled porkkia, mutta olen sitä kyllä syönyt. Katsotaan siis mitä tulee ja tässä hieman reseptin tapaistakin teille. Vaimo löysi kaupasta maatiaispossun kasslerpalan ja sen kanssa testiin pääsi myös Meater+ lämpömittari (tästä tulee oma blogijuttu!). Otin tämän pariksi tunniksi huoneenlämpöön odottelemaan vuoroaan, kun värkkäsin pizzataikinaa sunnuntaiksi. Sen jälkeen paketista pois ja kuivailin sitä hieman talouspaperilla. Sitten laitoin Poppamiehen jenkkityylistä keltaista sinappia pintaan, jotta rubi pysyy hieman paremmin. Rubina oli kaapista löytynyt Poppamiehen pulled pork rubi. Tämä rubi taitaa olla vain tuossa esittelypakkauksessa missä on neljä eri rubia. ...