Omien "työvälineiden" esittely

Ajattelin hieman esitellä minkälainen arsenaali noita työvälineitä tällä hetkellä oikein on käytössä. Keskityn näihin ulkona käytettäviin ruoanlaittovälineisiin. Käyn nämä satunnaisessa järjestyksessä läpi ja hieman avaan näiden tarinaa ja käyttötarkoitusta. Näistä pitää ottaa joku “perhepotretti” joskus. Näiden esittelyistä huomaakin sen, että muutettiin viime vuoden loppu puolella isompaan asuntoon, jossa on kunnon terassiakin. Ulkoruokintatilan varusteiden hankinnat lähti lentoon… Useampi vuotisia hankintojahan nämä on kuitenkin. Sähkösavustin Sähkösavustin on myös tämän kesän uusia välineitä. Tämä on ns. perussähköpönttö jolla tehoja 1100W verran ja hankittu täysin kalan savustukseen. Voisinhan toki savustella nykyään pallogrillillä tai kamadollakin, mutta tällä saadaan nopeasti hyvä savukala aikaan ja hintakin oli kohtuullinen. ...

Ikean teline ribseille (grillikylkiteline)

Jatketaan “Ikea hackeilla”. Tällä kertaa kohteena on ribsit eli grillikyljet. Ikeasta saatava kattilankansiteline ei millään muotoa ole tarkoitettu tähän tarkoitukseen, mutta toimii kerrassaan mainiosti. Hae siis Ikeasta Variera niminen kattilankansiteline hintaan 5,99€ ja ala grillaamaan ribsejä! Ei muuten kannata niitä kumisia osia laittaa paikalleen. Ne palanee kivasti grillissä. Ribsit voi asetella vaikka ylläolevan kuvan mukaisesti telineeseen tai miten itse tykkääkään. Ribsit voi paistaa telineissä aivan kuten muutenkin ja itsellä ne oli tosiaan epäsuoralla tulella savustumassa hyvän tovin ennen kuin käärin ne folioon. Ohjeita ja tapoja on tähänkin melkein yhtä monta, kuin tekijää ja niitä on Facebook ja Internet pullollaan. ...

Ikean viiden euron vortex sekä wingsien teko

Aloitetaan ensin kertomalla hieman mikä vortex oikein on. Tämähän on suht monikäyttöinen lisävaruste tarkoitettu nimenomaan Weber 57cm grilliin sekä tietysti kaikkiin muihinkin vastaavankokoisiin grilleihin. Vortexin ajatus on nimenomaan keskittää hiilien tuottama lämpö yhteen paikkaan ja näin ollen se tulee vortexin yläosasta suoraan ylöspäin. Tämä tekee lämmöstä todellä lämpimän (jopa 300+ astetta). Lämmön on ajatus jakautua pallogrillin kuvusta reunoille. Tämän takia ruoka asetellaankin keskelle. Alta näettekin hieman millainen setup tämä on, kun grillataan wingsejä. ...

Tervetuloa BBQ blogi sivustolle!

Tervetuloa täysin uuteen blogiin nimeltä BBQ blogi. Aika kekseliästä eikös? “Pitmaster” sivulta voi käydä lyhykäisen esittelyn lukemasta minusta, mutta tässä hieman kerron mitä ajatuksia on tämän blogin suhteen. Tämä blogihan tulee perehtymään aiheeseen nimeltä BBQ. Eli näin niin kuin suomeksi tullaan puhumaan grillauksesta ja kaikkeen mitä sen ympärillä onkaan. Ajatuksena on jakaa niin reseptejä, vinkkejä, omia mokia/oppeja, ajatuksia ja muuta aiheeseen liittyvää. Tietenkin kaikki härpäkkeet ja välineet tulee esittämään omaa osaansa täällä. ...