Vappuna grillattua: Hodarit, perunasalaatti ja maissisalsa

Vappuna toki pitää saada melkein pakollinen kombo jotenkin pöytään eli nakit ja perunasalaatti. Ei haluttu lähteä pelkkään nakkilinjaan ja tehtiin tällä kertaa hodareita ja perunasalaattia. Nyt vielä otettiin viime vuoden ruokalista ja toistettiin se. Aiempien burgereiden lisäksi tuli siis itse vapuksi tehtyä hodareita, perunasalaattia ja maissisalsaa. Perunasalaatin ja maissisalsan resepti onkin jo tuossa viime vuoden vappu postauksessa joten en niitä toista tässä. Tää on kyllä voittava kombo. Hodari sämpylöinä on Pupsin topcut sämpylöitä, jotka on kyllä tosi hyvät hodarisämpylät. Nakkeina oli tällä kertaa Savuhovin Hovinakki ja sitten vegemakkaraa rouvalle. ...

Poppis burgeri

Nyt tulee semmoinen burgeri, että kelpaisi itse Poppamiehellekkin. Tämä resepti tulee nimittäin suoraan Markolta. Katselin nimittäin YouTubesta Burgerhoodin videota, jossa oli vieraana itse Poppamies eli Marko Suksi. Tähän kohtaan olisi kiva kirjoittaa teksti: Yhteistyössä Poppamiehen kanssa. Ehkä joku päivä? Mutta piti itse Prismasta nämä ostaa ja harmistuin, että piti tuo lasipullo napata vaikka uusia muovipullojakin on tullut jo saataville. Tämän burgerin ainekset on simppelit: Burger sämpylät Poppiksen burgers & ribs rubi Poppiksen Garlic Marjonen Poppiksen Cherry & Cola BBQ kastike Burger jauhelihaa Juustoa Punasipulia Kuvaan asti eksyi omat kaupan lempparisämpylät eli Street foodin soft bunsit ja sitten Snellmannin Burger jauheliha. ...

Ensikokeilussa Mustang grillisytytin

Tuli tehtyä Sulo Vilenit ja hankin grillisytyttimen, kun halvalla sain. Pääajatuksena oli käyttää tätä pääasiassa Bono Minimon sytyttämiseen, mutta se onkin nyt käyttökiellossa, kun pohja alkoi lohkeilemaan ja tämä on takuukäsittelyssä - tästä lisää foorumilla. Aloitinkin jo foorumille ketjun tästä sytyttimestä ja siellä onkin hieman lisätty kuvia ja giffejä. Kyselin siellä myös jos jotain testaan, mutta koska foorumi on niin uusi ja ei ole porukkaa kauheammin niin tästä tulee nyt postaus ja kysymykset voi esittää jatkossakin tuonne foorumin puolelle, tämän artikkelin ketjuun. ...

Pita kanalla ja halloumilla

Kreikassa oma lempilounas on edullinen gyros pita. Syön sen yleensä kanalla tai possulla, mutta on tullut syötyä myös loistava halloumi versiokin. Tällä kertaa, kun itse tehtiin niin yhdistettiin halloumi ja kana. Kreikassahan gyros pitassa on yleensä seuraavat ainekset: pita leipä, tsatsiki, tomaatti, punasipuli, ranskalaisia sekä possu/kana/joku muu täyte. Hintaa tällä on yleensä 2-5 euroa hieman riippuen paikasta ja sijainnista yms. Edellisenä päivänä tein jo tsatsikin tekeytymään ja siihen käytin luottoreseptiä, joka löytyykin jo täältä blogista. Tämä on hyvä tehdä edellisenä päivänä niin maustuu hieman ja kannattaa tehdä reilusti… Itse olisin voinut tehdä enemmän mitä tällä kertaa, mutta onneksi tätä saa tehtyä lisää. ...

Kanagyrosta kamadossa

Tämä on ollut mun “grillauslistalla” jo pidemmän aikaa. Nyt tuli se aika, kun laitettiin kanagyros valmistumaan. Tämän päädyin itse tekemään kamadossa epäsuoralla ja tälleen spoilerina: siitä tuli hyvä. Tämä on Poppamiehen sivuilta versioitu. Eli omaa keksintöä tämä ei taas ole, mutta kaikkihan on jo oikeastaan keksitty. Tähän itse nappasin 1,2 kiloa kanan paistileikettä, n. 4dl kreikkalaista jugurttia ja rubia mitä nyt sattui löytymään ja vaikutti sisällöltään sopivalta. Paistileike on tähän sopiva, koska siinä on hitusen rasvaakin matkassa. ...