Pita kanalla ja halloumilla

Kreikassa oma lempilounas on edullinen gyros pita. Syön sen yleensä kanalla tai possulla, mutta on tullut syötyä myös loistava halloumi versiokin. Tällä kertaa, kun itse tehtiin niin yhdistettiin halloumi ja kana. Kreikassahan gyros pitassa on yleensä seuraavat ainekset: pita leipä, tsatsiki, tomaatti, punasipuli, ranskalaisia sekä possu/kana/joku muu täyte. Hintaa tällä on yleensä 2-5 euroa hieman riippuen paikasta ja sijainnista yms. Edellisenä päivänä tein jo tsatsikin tekeytymään ja siihen käytin luottoreseptiä, joka löytyykin jo täältä blogista. Tämä on hyvä tehdä edellisenä päivänä niin maustuu hieman ja kannattaa tehdä reilusti… Itse olisin voinut tehdä enemmän mitä tällä kertaa, mutta onneksi tätä saa tehtyä lisää. ...

Kanagyrosta kamadossa

Tämä on ollut mun “grillauslistalla” jo pidemmän aikaa. Nyt tuli se aika, kun laitettiin kanagyros valmistumaan. Tämän päädyin itse tekemään kamadossa epäsuoralla ja tälleen spoilerina: siitä tuli hyvä. Tämä on Poppamiehen sivuilta versioitu. Eli omaa keksintöä tämä ei taas ole, mutta kaikkihan on jo oikeastaan keksitty. Tähän itse nappasin 1,2 kiloa kanan paistileikettä, n. 4dl kreikkalaista jugurttia ja rubia mitä nyt sattui löytymään ja vaikutti sisällöltään sopivalta. Paistileike on tähän sopiva, koska siinä on hitusen rasvaakin matkassa. ...

Hampurilaisia itse tehdyllä sämpylällä

On taas aika puhua hampurilaisista. Nämä on yksi henkilökohtaisista lemppareista ja näitä tuleekin tehtyä aika usein itse. Tällä kertaa mentiin ns. syvään päähän ja tehtiin sämpylät pitkällä kaavalla. Burgeria, burgeria ja lisää burgeria Hommahan alkoi tietty sämpylöiden teolla ja tehtiin briossi/hokkaido maitosämpylä ohjeella ja siitä resepti ja lähteet löytyykin alta. Nämä on kyllä hyvät burgerisämpylät ja näyttääkin ihan mahtavilta jo. Näitä tulikin tehtyä parinakin eri päivänä. Itsellä oli käytössä Herra Snellmannin Burgerjauheliha ja tällä kertaa tehtiin ihan ns. perinteisiä pihvejä grillissä. Noin 110g oli mulla lihaa näissä ja mausteina aika perus suola ja pippuri. Juustona tulee käytettyä itseasiassa Oltermannin Cheddaria sillä sitä yleensä löytyy jääkaapista muutenkin. ...

Grillausta koko vappu

Vappu on superhyvää aikaa grillata. Tässä onkin katsaus mitä vappuna oli omassa grillissä. Kuvien lisäksi on tarjolla reseptit ja niiden lähteet mikäli muistan / löydän ne. Makkaraa, parsaa, kasviksia ja fetaa Ekana päivänä heitettiin aika perinteistä settiä Weberin viisseiskaan. Makkaraa (veke ja juusto), parsaa, fetaa ja kasviksia. Kasvikset oli valmissetti nimellä kesäjuurekset. Sitten matkassa oli parsaa, joka me grillataan ilman mausteita tai öljyä. Sit grillauksen jälkeen laitetaan oliiviöljy, suoja ja pippuri pintaan. Simppeliä, mutta toimivaa. ...

Hanger steak hot & fast tyylillä kamadossa

Tuli tosiaan aiemmin tilattua hanger steakkia Atrian lihakaupasta ja nyt tuli sitten ajatus tehdä itselle hieman evästä siitä. Ajatus lähti oikeastaan siitä, kun eräänä perjantaina kaupasta tarttui mukaan tarjouksesta uusia pottuja (harmillisesti ruotsalaisia) sekä kevät sipulia. Siinähän on siis lauantaille hyvä eväs, kun ottaa kaveriksi palan hanger steakkia pakkasesta. Ensin tein salaatin ja sitten pesin potut ja laitoin ne kiehumaan. Sitten olikin aika pistää kamadoon tulia ja ajatus oli tosiaan tehdä kuumalla tämä hangeri ja käännellä sitä aika ajoin. Tavoitteena oli sisälämpöön 52 astetta ja tässä touhussa on tuommoinen tökättävä lämpömittari tosi hyvä. ...