Kermaperunat, Petite tender, Hampurilaisia ja makkaraa - Grillissä sekä kamadossa

Jotta blogiin saadaan elämää ja ei ole niin pirun vähän postauksia niin otetaan tämmöinen enemmän blogimainen postaus. Eli tässä on koosteena vähän mitä on tullut tehtyä parin viikon aikana grillissä. Kermaperunat ja Petite tender Oon tehnyt aiemminkin petite tenderiä ja on yksi mun lempilihoista, jossa hinta kohtaa laadun ja oi sitä onnen päivää, kun se löytyy -30% lapulla. Ensin kuitenkin pistetään kermaperunat kamadoon. Tästä tuli muuten ihan törkeän hyvät potut kun hiilistä tulee kuitenkin hieman sitä makua tuohonkin. ...

Tehdään pulled porkkia talvella kamadossa

On toki tehty pulled porkkia ennenkin, mutta nyt tehdään 10 asteen pakkasella ja hieman mutkien kautta. Pakkasessa mulla oli pari reilun kilon kassler palaa, joista toinen pääsi nyt kamadoon ja pulled porkkiin. Kamadoahan pitää käyttää jo senkin takia, koska sähkönhinta on mitä on ja tuommoinen koko päivän puuhastelu tulee kivasti kamadolla kunnon hiilillä. Kassu otettiin edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja aamulla sitten vielä huoneenlämpöön. Silleen pari tuntia ennen paistoa heitin suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta sekaisin ja hieroin kassun pintaan. Sitten alkoikin kamadon sytytys. ...

Testissä Bono Minimo kamado

Nyt, kun tätä Bono Minimo kamadoa on käyttänyt viime vuoden lopulta saakka niin voikin kirjoitella hieman paremmin omia mielipiteitä. Ensikäryt voi lukea tietty jo aiemmasta blogi kirjoituksesta. Tässä on tosiaan luvassa omia välistä suht sekalaisia mietteitä tästä kamadosta. Jos jää jotain kysyttävää niin kysyä voi joko kommenteissa tai foorumeilla. Vastaan mielelläni kysymyksiin tai otan selvää! Ensin pakollinen paha alta pois ja tämä on tosiaan ihan omilla rahoilla ostettu ja kukaan ei ole maksanut tästä mitään. Mielipiteet on omia oli ne hyviä tai huonoja (tai sekalaisia). ...

Tehdään burgereita

Hampurilainen, burgeri, burger, bursa ja niin edelleen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja muotoa. Nyt ajattelin jakaa omia ihan perusburgereiden tekovinkkejä. Nyt ei siis liiemmin kikkailla vaan tehdään sitä niin sanottua perusburgeria. Sämpylä Aloitetaan sämpylällä. Kaupasta saa monenlaista burgerisämpylää ja voitpa sen burgerin tehdä esim. reissumiehen väliin tai melkeinpä mihin vain. Onpa tainnut joskus paistopisteeltäkin saada ihan burgerisämpylöitä. Nyt tällä kertaa ajattelin tehdä itse ekan kerran sämpylät ja löysinkin siihen sopivan ohjeen Megguan facebookista. Kannattaa joskus kokeilla tehdä itse sillä näistä tuli kyllä hyviä! ...

Possunopat kamadossa

Pakko myöntää, talvella tuli grillattua tosi huonosti. Ihan hävettää. Uutena vuotena grillailtiin sentään nakkea ja semmoista. Kinkku jäi savustamatta, kun en tarjouksesta sopivankokoista löytänytkään ja korona kävi päälle. Nyt kuitenkin lähdetään takaisin asian ytimeen, kun kevät kolkuttaa ovella ja pitää alkaa treenaamaan. Otetaan Bono Minimo työvälineeksi ja tehdään possunoppia! Possunoppiin törmäsin Facebookissa/Instagrammissa ja tarkemmin Mikko siellä niitä postaili sinne. Sattuipa vielä kassleri olemaan K-Citymarketissa tarjouksessa. Vajaa pari kiloa kassua, tästä käytettiin noin puoletKoska näitä tulisin syömään vain minä itse ja Bono Minimon tila on rajallinen niin päädyin tekemään puolet tästä kassusta ja puolet pistin pakkaseen odottamaan seuraavaa kertaa. Tehdään kassusta sopivia kuutioita (tai ainakin sinnepäin) ja pistetään rubi pintaan. Laittele myös suolaa jos ei rubissa sitä ole. Nyt oli Poppamiehen Burgers & Ribs rubia ja oisin voinut uskaltaa reilummin pistää. Ensi kerralla ehkä mennään ihan perinteisellä suola ja pippuri kombolla. Itse annoin maustua yön yli jääkaapissa näiden noppien vielä. ...