Tehdään burgereita

Hampurilainen, burgeri, burger, bursa ja niin edelleen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja muotoa. Nyt ajattelin jakaa omia ihan perusburgereiden tekovinkkejä. Nyt ei siis liiemmin kikkailla vaan tehdään sitä niin sanottua perusburgeria. Sämpylä Aloitetaan sämpylällä. Kaupasta saa monenlaista burgerisämpylää ja voitpa sen burgerin tehdä esim. reissumiehen väliin tai melkeinpä mihin vain. Onpa tainnut joskus paistopisteeltäkin saada ihan burgerisämpylöitä. Nyt tällä kertaa ajattelin tehdä itse ekan kerran sämpylät ja löysinkin siihen sopivan ohjeen Megguan facebookista. Kannattaa joskus kokeilla tehdä itse sillä näistä tuli kyllä hyviä! ...

Possunopat kamadossa

Pakko myöntää, talvella tuli grillattua tosi huonosti. Ihan hävettää. Uutena vuotena grillailtiin sentään nakkea ja semmoista. Kinkku jäi savustamatta, kun en tarjouksesta sopivankokoista löytänytkään ja korona kävi päälle. Nyt kuitenkin lähdetään takaisin asian ytimeen, kun kevät kolkuttaa ovella ja pitää alkaa treenaamaan. Otetaan Bono Minimo työvälineeksi ja tehdään possunoppia! Possunoppiin törmäsin Facebookissa/Instagrammissa ja tarkemmin Mikko siellä niitä postaili sinne. Sattuipa vielä kassleri olemaan K-Citymarketissa tarjouksessa. Vajaa pari kiloa kassua, tästä käytettiin noin puoletKoska näitä tulisin syömään vain minä itse ja Bono Minimon tila on rajallinen niin päädyin tekemään puolet tästä kassusta ja puolet pistin pakkaseen odottamaan seuraavaa kertaa. Tehdään kassusta sopivia kuutioita (tai ainakin sinnepäin) ja pistetään rubi pintaan. Laittele myös suolaa jos ei rubissa sitä ole. Nyt oli Poppamiehen Burgers & Ribs rubia ja oisin voinut uskaltaa reilummin pistää. Ensi kerralla ehkä mennään ihan perinteisellä suola ja pippuri kombolla. Itse annoin maustua yön yli jääkaapissa näiden noppien vielä. ...

Tehdään pulled pork kamadolla

Oli aika pistää vasta hankittu kamado töihin. Tarkoituksena oli tehdä ensimmäistä kertaa pulled porkkia kamadolla. En muista olenko tehnyt itse pulled porkkia, mutta olen sitä kyllä syönyt. Katsotaan siis mitä tulee ja tässä hieman reseptin tapaistakin teille. Vaimo löysi kaupasta maatiaispossun kasslerpalan ja sen kanssa testiin pääsi myös Meater+ lämpömittari (tästä tulee oma blogijuttu!). Otin tämän pariksi tunniksi huoneenlämpöön odottelemaan vuoroaan, kun värkkäsin pizzataikinaa sunnuntaiksi. Sen jälkeen paketista pois ja kuivailin sitä hieman talouspaperilla. Sitten laitoin Poppamiehen jenkkityylistä keltaista sinappia pintaan, jotta rubi pysyy hieman paremmin. Rubina oli kaapista löytynyt Poppamiehen pulled pork rubi. Tämä rubi taitaa olla vain tuossa esittelypakkauksessa missä on neljä eri rubia. ...

Omien "työvälineiden" esittely

Ajattelin hieman esitellä minkälainen arsenaali noita työvälineitä tällä hetkellä oikein on käytössä. Keskityn näihin ulkona käytettäviin ruoanlaittovälineisiin. Käyn nämä satunnaisessa järjestyksessä läpi ja hieman avaan näiden tarinaa ja käyttötarkoitusta. Näistä pitää ottaa joku “perhepotretti” joskus. Näiden esittelyistä huomaakin sen, että muutettiin viime vuoden loppu puolella isompaan asuntoon, jossa on kunnon terassiakin. Ulkoruokintatilan varusteiden hankinnat lähti lentoon… Useampi vuotisia hankintojahan nämä on kuitenkin. Sähkösavustin Sähkösavustin on myös tämän kesän uusia välineitä. Tämä on ns. perussähköpönttö jolla tehoja 1100W verran ja hankittu täysin kalan savustukseen. Voisinhan toki savustella nykyään pallogrillillä tai kamadollakin, mutta tällä saadaan nopeasti hyvä savukala aikaan ja hintakin oli kohtuullinen. ...

Bono Minimon "ensikäryt"

Nälkä tosiaan kasvaa syödessä ja Weberin pallon kaveriksi saapuikin eilen ensimmäinen kamado! Päädyin tilaamaan Bono Minimo kamadogrillin ja pakko antaa kiitosta ja ilmaista mainosta bigshop.fi verkkokaupalle! Tarkoitus oli tilata punainen ja olinkin söhlännyt ostoskoriin mustan. Aspaan viestiä ja väri vaihtuikin punaiseksi. Tilauksen tein maanantai aamuna ja grilli oli tiistaina pihassa. Loistavaa toimintaa ja kiitos! Toki kerrankin Postin rahti toimi mallikkaasti. Koska en heti päässyt tätä sisälle siirtämään niin piti hieman pressulla “naamioida” tätä ettei nyt ihan kenen tahansa matkaan lähde. Olisi tuossa vajaassa 50 kilossa ollut puuhaaminen, mutta silti. ...