Vappuna grillattua: Hodarit, perunasalaatti ja maissisalsa

Vappuna toki pitää saada melkein pakollinen kombo jotenkin pöytään eli nakit ja perunasalaatti. Ei haluttu lähteä pelkkään nakkilinjaan ja tehtiin tällä kertaa hodareita ja perunasalaattia. Nyt vielä otettiin viime vuoden ruokalista ja toistettiin se. Aiempien burgereiden lisäksi tuli siis itse vapuksi tehtyä hodareita, perunasalaattia ja maissisalsaa. Perunasalaatin ja maissisalsan resepti onkin jo tuossa viime vuoden vappu postauksessa joten en niitä toista tässä. Tää on kyllä voittava kombo. Hodari sämpylöinä on Pupsin topcut sämpylöitä, jotka on kyllä tosi hyvät hodarisämpylät. Nakkeina oli tällä kertaa Savuhovin Hovinakki ja sitten vegemakkaraa rouvalle. ...

Pita kanalla ja halloumilla

Kreikassa oma lempilounas on edullinen gyros pita. Syön sen yleensä kanalla tai possulla, mutta on tullut syötyä myös loistava halloumi versiokin. Tällä kertaa, kun itse tehtiin niin yhdistettiin halloumi ja kana. Kreikassahan gyros pitassa on yleensä seuraavat ainekset: pita leipä, tsatsiki, tomaatti, punasipuli, ranskalaisia sekä possu/kana/joku muu täyte. Hintaa tällä on yleensä 2-5 euroa hieman riippuen paikasta ja sijainnista yms. Edellisenä päivänä tein jo tsatsikin tekeytymään ja siihen käytin luottoreseptiä, joka löytyykin jo täältä blogista. Tämä on hyvä tehdä edellisenä päivänä niin maustuu hieman ja kannattaa tehdä reilusti… Itse olisin voinut tehdä enemmän mitä tällä kertaa, mutta onneksi tätä saa tehtyä lisää. ...

Grillausta koko vappu

Vappu on superhyvää aikaa grillata. Tässä onkin katsaus mitä vappuna oli omassa grillissä. Kuvien lisäksi on tarjolla reseptit ja niiden lähteet mikäli muistan / löydän ne. Makkaraa, parsaa, kasviksia ja fetaa Ekana päivänä heitettiin aika perinteistä settiä Weberin viisseiskaan. Makkaraa (veke ja juusto), parsaa, fetaa ja kasviksia. Kasvikset oli valmissetti nimellä kesäjuurekset. Sitten matkassa oli parsaa, joka me grillataan ilman mausteita tai öljyä. Sit grillauksen jälkeen laitetaan oliiviöljy, suoja ja pippuri pintaan. Simppeliä, mutta toimivaa. ...

Hanger steak hot & fast tyylillä kamadossa

Tuli tosiaan aiemmin tilattua hanger steakkia Atrian lihakaupasta ja nyt tuli sitten ajatus tehdä itselle hieman evästä siitä. Ajatus lähti oikeastaan siitä, kun eräänä perjantaina kaupasta tarttui mukaan tarjouksesta uusia pottuja (harmillisesti ruotsalaisia) sekä kevät sipulia. Siinähän on siis lauantaille hyvä eväs, kun ottaa kaveriksi palan hanger steakkia pakkasesta. Ensin tein salaatin ja sitten pesin potut ja laitoin ne kiehumaan. Sitten olikin aika pistää kamadoon tulia ja ajatus oli tosiaan tehdä kuumalla tämä hangeri ja käännellä sitä aika ajoin. Tavoitteena oli sisälämpöön 52 astetta ja tässä touhussa on tuommoinen tökättävä lämpömittari tosi hyvä. ...

Ribsit kamadossa

Kävi Sulo Vilenit Prisman lihahyllyllä, kun oli Herra Snellmannin Loin ribsejä bbq soosissa punaisella lapulla ja päätin, että otetaan kokeiluun. Pelivälineeksi otettiin tietenkin Bono Minimo kamado sillä tuo yksi paketti menee siihen kevyesti ja menisi siihen enemmänkin jos laittaisi esim. kahteen tasoon. Mitään isompaa pelisuunnitelmaa ei ollut, mutta ajatus oli 1.5h omppusavussa antaa nakuna olla ja sitten toiset 1.5h foliossa. Sen jälkeen sisälle folioon ja illemmalla sitten vielä lämpöä grillissä ja bbq soosia päälle. Ajatus, kun oli tehdä nämä valmiiksi myöhempää varten. ...