Kreikkalaistyylisiä jauhelihapötköjä, tsatsikia ja kasviksia

Tällä kertaa tehdään hieman kreikkalaistyylistä ruokaa. Ajatuksena oli tehdä jauhelihapötköjä kreikkalaisilla mausteilla. Siihen grillattuja kasviksia ja tsatsikia kaveriksi. Loppumetreillä tuli käärittyä ne tortillaan, mutta pita olisi ollut parempi. Kai tästä jotain evästä saa?Tsatsiki Tämähän on perinteinen kreikkalainen soosi ja yksi omista lemppareista. Nyt kun on löytynyt vielä takuuvarma reseptikin. Ainesosat 850g kreikkalaista jogurttia 320g raastettua kurkkua 2 tl (noin 15g) valkosipulinkynsiä 3 rl oliiviöljyä 1 tl punaviinietikkaa ⅔ tl suolaa mustapippuria (esim. myllystä) Ohje: Kaada kreikkalainen jogurtti kulhoon ja sekoita se sileäksi niin ettei ole möykkyjä Raasta kurkku ja purista siitä nesteet pois. Lisää ne kulhoon ja sekoita jogurtin kanssa. Lisää loput ainesosat kulhoon ja sekoita. Tsatsiki kannattaa tehdä esim. aamulla tekeytymään tai vielä parempi on edellisenä iltana. Itse tein hieman pienemmän määrän, kuin tuossa ja säädin sit sen mukaan. ...

Kermaperunat, Petite tender, Hampurilaisia ja makkaraa - Grillissä sekä kamadossa

Jotta blogiin saadaan elämää ja ei ole niin pirun vähän postauksia niin otetaan tämmöinen enemmän blogimainen postaus. Eli tässä on koosteena vähän mitä on tullut tehtyä parin viikon aikana grillissä. Kermaperunat ja Petite tender Oon tehnyt aiemminkin petite tenderiä ja on yksi mun lempilihoista, jossa hinta kohtaa laadun ja oi sitä onnen päivää, kun se löytyy -30% lapulla. Ensin kuitenkin pistetään kermaperunat kamadoon. Tästä tuli muuten ihan törkeän hyvät potut kun hiilistä tulee kuitenkin hieman sitä makua tuohonkin. ...

Tehdään pulled porkkia talvella kamadossa

On toki tehty pulled porkkia ennenkin, mutta nyt tehdään 10 asteen pakkasella ja hieman mutkien kautta. Pakkasessa mulla oli pari reilun kilon kassler palaa, joista toinen pääsi nyt kamadoon ja pulled porkkiin. Kamadoahan pitää käyttää jo senkin takia, koska sähkönhinta on mitä on ja tuommoinen koko päivän puuhastelu tulee kivasti kamadolla kunnon hiilillä. Kassu otettiin edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja aamulla sitten vielä huoneenlämpöön. Silleen pari tuntia ennen paistoa heitin suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta sekaisin ja hieroin kassun pintaan. Sitten alkoikin kamadon sytytys. ...

Testissä Bono Minimo kamado

Nyt, kun tätä Bono Minimo kamadoa on käyttänyt viime vuoden lopulta saakka niin voikin kirjoitella hieman paremmin omia mielipiteitä. Ensikäryt voi lukea tietty jo aiemmasta blogi kirjoituksesta. Tässä on tosiaan luvassa omia välistä suht sekalaisia mietteitä tästä kamadosta. Jos jää jotain kysyttävää niin kysyä voi joko kommenteissa tai foorumeilla. Vastaan mielelläni kysymyksiin tai otan selvää! Ensin pakollinen paha alta pois ja tämä on tosiaan ihan omilla rahoilla ostettu ja kukaan ei ole maksanut tästä mitään. Mielipiteet on omia oli ne hyviä tai huonoja (tai sekalaisia). ...

Omien "työvälineiden" esittely

Ajattelin hieman esitellä minkälainen arsenaali noita työvälineitä tällä hetkellä oikein on käytössä. Keskityn näihin ulkona käytettäviin ruoanlaittovälineisiin. Käyn nämä satunnaisessa järjestyksessä läpi ja hieman avaan näiden tarinaa ja käyttötarkoitusta. Näistä pitää ottaa joku “perhepotretti” joskus. Näiden esittelyistä huomaakin sen, että muutettiin viime vuoden loppu puolella isompaan asuntoon, jossa on kunnon terassiakin. Ulkoruokintatilan varusteiden hankinnat lähti lentoon… Useampi vuotisia hankintojahan nämä on kuitenkin. Sähkösavustin Sähkösavustin on myös tämän kesän uusia välineitä. Tämä on ns. perussähköpönttö jolla tehoja 1100W verran ja hankittu täysin kalan savustukseen. Voisinhan toki savustella nykyään pallogrillillä tai kamadollakin, mutta tällä saadaan nopeasti hyvä savukala aikaan ja hintakin oli kohtuullinen. ...