Kanagyrosta kamadossa

Tämä on ollut mun “grillauslistalla” jo pidemmän aikaa. Nyt tuli se aika, kun laitettiin kanagyros valmistumaan. Tämän päädyin itse tekemään kamadossa epäsuoralla ja tälleen spoilerina: siitä tuli hyvä. Tämä on Poppamiehen sivuilta versioitu. Eli omaa keksintöä tämä ei taas ole, mutta kaikkihan on jo oikeastaan keksitty. Tähän itse nappasin 1,2 kiloa kanan paistileikettä, n. 4dl kreikkalaista jugurttia ja rubia mitä nyt sattui löytymään ja vaikutti sisällöltään sopivalta. Paistileike on tähän sopiva, koska siinä on hitusen rasvaakin matkassa. ...

Hampurilaisia itse tehdyllä sämpylällä

On taas aika puhua hampurilaisista. Nämä on yksi henkilökohtaisista lemppareista ja näitä tuleekin tehtyä aika usein itse. Tällä kertaa mentiin ns. syvään päähän ja tehtiin sämpylät pitkällä kaavalla. Burgeria, burgeria ja lisää burgeria Hommahan alkoi tietty sämpylöiden teolla ja tehtiin briossi/hokkaido maitosämpylä ohjeella ja siitä resepti ja lähteet löytyykin alta. Nämä on kyllä hyvät burgerisämpylät ja näyttääkin ihan mahtavilta jo. Näitä tulikin tehtyä parinakin eri päivänä. Itsellä oli käytössä Herra Snellmannin Burgerjauheliha ja tällä kertaa tehtiin ihan ns. perinteisiä pihvejä grillissä. Noin 110g oli mulla lihaa näissä ja mausteina aika perus suola ja pippuri. Juustona tulee käytettyä itseasiassa Oltermannin Cheddaria sillä sitä yleensä löytyy jääkaapista muutenkin. ...

Ribsit kamadossa

Kävi Sulo Vilenit Prisman lihahyllyllä, kun oli Herra Snellmannin Loin ribsejä bbq soosissa punaisella lapulla ja päätin, että otetaan kokeiluun. Pelivälineeksi otettiin tietenkin Bono Minimo kamado sillä tuo yksi paketti menee siihen kevyesti ja menisi siihen enemmänkin jos laittaisi esim. kahteen tasoon. Mitään isompaa pelisuunnitelmaa ei ollut, mutta ajatus oli 1.5h omppusavussa antaa nakuna olla ja sitten toiset 1.5h foliossa. Sen jälkeen sisälle folioon ja illemmalla sitten vielä lämpöä grillissä ja bbq soosia päälle. Ajatus, kun oli tehdä nämä valmiiksi myöhempää varten. ...

Savustetaan pekonia kamadolla

Savustettu pekoni. Kuulostaako hyvältä? Minusta kuulosti ja tämä onkin ollut kokeilulistalla viime syksystä saakka ja nyt juolahti mieleen, että kokeillaan. Työvälineeksi otetaan Bono Minimo kamado ja aletaan savustamaan. Kamadoa tulille Pekonia! Täähän on siis tosi simppeli projekti. Kamadoon noin 110 astetta lämpöä, itsellä pyöri siinä 110-130 tienoilla ainakin toi oman mittarin mukaan. Epäsuoralla eli lämmönjakokiveä väliin. Sit annetaan sen olla savussa 1.5-2 tuntia. Alla onkin jokunen kuva prosessista ja tokihan sitä pitää kurkkia mitä sille kuuluu! ...

Kermaperunat, Petite tender, Hampurilaisia ja makkaraa - Grillissä sekä kamadossa

Jotta blogiin saadaan elämää ja ei ole niin pirun vähän postauksia niin otetaan tämmöinen enemmän blogimainen postaus. Eli tässä on koosteena vähän mitä on tullut tehtyä parin viikon aikana grillissä. Kermaperunat ja Petite tender Oon tehnyt aiemminkin petite tenderiä ja on yksi mun lempilihoista, jossa hinta kohtaa laadun ja oi sitä onnen päivää, kun se löytyy -30% lapulla. Ensin kuitenkin pistetään kermaperunat kamadoon. Tästä tuli muuten ihan törkeän hyvät potut kun hiilistä tulee kuitenkin hieman sitä makua tuohonkin. ...