Pita kanalla ja halloumilla

Kreikassa oma lempilounas on edullinen gyros pita. Syön sen yleensä kanalla tai possulla, mutta on tullut syötyä myös loistava halloumi versiokin. Tällä kertaa, kun itse tehtiin niin yhdistettiin halloumi ja kana. Kreikassahan gyros pitassa on yleensä seuraavat ainekset: pita leipä, tsatsiki, tomaatti, punasipuli, ranskalaisia sekä possu/kana/joku muu täyte. Hintaa tällä on yleensä 2-5 euroa hieman riippuen paikasta ja sijainnista yms. Edellisenä päivänä tein jo tsatsikin tekeytymään ja siihen käytin luottoreseptiä, joka löytyykin jo täältä blogista. Tämä on hyvä tehdä edellisenä päivänä niin maustuu hieman ja kannattaa tehdä reilusti… Itse olisin voinut tehdä enemmän mitä tällä kertaa, mutta onneksi tätä saa tehtyä lisää. ...

Kreikkalaistyylisiä jauhelihapötköjä, tsatsikia ja kasviksia

Tällä kertaa tehdään hieman kreikkalaistyylistä ruokaa. Ajatuksena oli tehdä jauhelihapötköjä kreikkalaisilla mausteilla. Siihen grillattuja kasviksia ja tsatsikia kaveriksi. Loppumetreillä tuli käärittyä ne tortillaan, mutta pita olisi ollut parempi. Kai tästä jotain evästä saa?Tsatsiki Tämähän on perinteinen kreikkalainen soosi ja yksi omista lemppareista. Nyt kun on löytynyt vielä takuuvarma reseptikin. Ainesosat 850g kreikkalaista jogurttia 320g raastettua kurkkua 2 tl (noin 15g) valkosipulinkynsiä 3 rl oliiviöljyä 1 tl punaviinietikkaa ⅔ tl suolaa mustapippuria (esim. myllystä) Ohje: Kaada kreikkalainen jogurtti kulhoon ja sekoita se sileäksi niin ettei ole möykkyjä Raasta kurkku ja purista siitä nesteet pois. Lisää ne kulhoon ja sekoita jogurtin kanssa. Lisää loput ainesosat kulhoon ja sekoita. Tsatsiki kannattaa tehdä esim. aamulla tekeytymään tai vielä parempi on edellisenä iltana. Itse tein hieman pienemmän määrän, kuin tuossa ja säädin sit sen mukaan. ...