Pita kanalla ja halloumilla

Kreikassa oma lempilounas on edullinen gyros pita. Syön sen yleensä kanalla tai possulla, mutta on tullut syötyä myös loistava halloumi versiokin. Tällä kertaa, kun itse tehtiin niin yhdistettiin halloumi ja kana. Kreikassahan gyros pitassa on yleensä seuraavat ainekset: pita leipä, tsatsiki, tomaatti, punasipuli, ranskalaisia sekä possu/kana/joku muu täyte. Hintaa tällä on yleensä 2-5 euroa hieman riippuen paikasta ja sijainnista yms. Edellisenä päivänä tein jo tsatsikin tekeytymään ja siihen käytin luottoreseptiä, joka löytyykin jo täältä blogista. Tämä on hyvä tehdä edellisenä päivänä niin maustuu hieman ja kannattaa tehdä reilusti… Itse olisin voinut tehdä enemmän mitä tällä kertaa, mutta onneksi tätä saa tehtyä lisää. ...

Omien "työvälineiden" esittely

Ajattelin hieman esitellä minkälainen arsenaali noita työvälineitä tällä hetkellä oikein on käytössä. Keskityn näihin ulkona käytettäviin ruoanlaittovälineisiin. Käyn nämä satunnaisessa järjestyksessä läpi ja hieman avaan näiden tarinaa ja käyttötarkoitusta. Näistä pitää ottaa joku “perhepotretti” joskus. Näiden esittelyistä huomaakin sen, että muutettiin viime vuoden loppu puolella isompaan asuntoon, jossa on kunnon terassiakin. Ulkoruokintatilan varusteiden hankinnat lähti lentoon… Useampi vuotisia hankintojahan nämä on kuitenkin. Sähkösavustin Sähkösavustin on myös tämän kesän uusia välineitä. Tämä on ns. perussähköpönttö jolla tehoja 1100W verran ja hankittu täysin kalan savustukseen. Voisinhan toki savustella nykyään pallogrillillä tai kamadollakin, mutta tällä saadaan nopeasti hyvä savukala aikaan ja hintakin oli kohtuullinen. ...