Vappuna grillattua: Hodarit, perunasalaatti ja maissisalsa

Vappuna toki pitää saada melkein pakollinen kombo jotenkin pöytään eli nakit ja perunasalaatti. Ei haluttu lähteä pelkkään nakkilinjaan ja tehtiin tällä kertaa hodareita ja perunasalaattia. Nyt vielä otettiin viime vuoden ruokalista ja toistettiin se. Aiempien burgereiden lisäksi tuli siis itse vapuksi tehtyä hodareita, perunasalaattia ja maissisalsaa. Perunasalaatin ja maissisalsan resepti onkin jo tuossa viime vuoden vappu postauksessa joten en niitä toista tässä. Tää on kyllä voittava kombo. Hodari sämpylöinä on Pupsin topcut sämpylöitä, jotka on kyllä tosi hyvät hodarisämpylät. Nakkeina oli tällä kertaa Savuhovin Hovinakki ja sitten vegemakkaraa rouvalle. ...

Pelipäivän wingsit pallogrillissa

Olin jo viime talvena pakkaseen jemmannut halvalla Wingsejä. Niitä kun silloin tällöin saa alennuksesta päiväyskamana. Näin pakkasessa onkin odottamassa wingsejä nälkäisille. Tällä kertaa oli sopivasti KalPan peli, joten mikäs sen parempaa, kuin wingsit, jäkis ja pari juomaa sekä hyvä seura. Wingsit otin pakaksesta edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin. Otin ne sitten reilu tunti ennen grillausta huoneenlämpöön. Tällä kertaa oli pakkasessa jemmassa Kariniemen Crispy Hot wings. Olin tarjouksesta napannut uusia hiiliäkin ja K-Citymarketin 15kg säkki Black Ranch Acasia hiiliä pääsi kokeiluun. Sanoisin, että tuo hiili on ihan ok kokoista ja sopivan hintaista jos sen saa 29 eurolla. Menee itsellä ns. hot & fast touhuun eli ei ollut hutiostos - ainakaan ekan grillauksen perusteella. ...

Kanagyrosta kamadossa

Tämä on ollut mun “grillauslistalla” jo pidemmän aikaa. Nyt tuli se aika, kun laitettiin kanagyros valmistumaan. Tämän päädyin itse tekemään kamadossa epäsuoralla ja tälleen spoilerina: siitä tuli hyvä. Tämä on Poppamiehen sivuilta versioitu. Eli omaa keksintöä tämä ei taas ole, mutta kaikkihan on jo oikeastaan keksitty. Tähän itse nappasin 1,2 kiloa kanan paistileikettä, n. 4dl kreikkalaista jugurttia ja rubia mitä nyt sattui löytymään ja vaikutti sisällöltään sopivalta. Paistileike on tähän sopiva, koska siinä on hitusen rasvaakin matkassa. ...

Grillausta koko vappu

Vappu on superhyvää aikaa grillata. Tässä onkin katsaus mitä vappuna oli omassa grillissä. Kuvien lisäksi on tarjolla reseptit ja niiden lähteet mikäli muistan / löydän ne. Makkaraa, parsaa, kasviksia ja fetaa Ekana päivänä heitettiin aika perinteistä settiä Weberin viisseiskaan. Makkaraa (veke ja juusto), parsaa, fetaa ja kasviksia. Kasvikset oli valmissetti nimellä kesäjuurekset. Sitten matkassa oli parsaa, joka me grillataan ilman mausteita tai öljyä. Sit grillauksen jälkeen laitetaan oliiviöljy, suoja ja pippuri pintaan. Simppeliä, mutta toimivaa. ...

Hanger steak hot & fast tyylillä kamadossa

Tuli tosiaan aiemmin tilattua hanger steakkia Atrian lihakaupasta ja nyt tuli sitten ajatus tehdä itselle hieman evästä siitä. Ajatus lähti oikeastaan siitä, kun eräänä perjantaina kaupasta tarttui mukaan tarjouksesta uusia pottuja (harmillisesti ruotsalaisia) sekä kevät sipulia. Siinähän on siis lauantaille hyvä eväs, kun ottaa kaveriksi palan hanger steakkia pakkasesta. Ensin tein salaatin ja sitten pesin potut ja laitoin ne kiehumaan. Sitten olikin aika pistää kamadoon tulia ja ajatus oli tosiaan tehdä kuumalla tämä hangeri ja käännellä sitä aika ajoin. Tavoitteena oli sisälämpöön 52 astetta ja tässä touhussa on tuommoinen tökättävä lämpömittari tosi hyvä. ...