Kanagyrosta kamadossa

Tämä on ollut mun “grillauslistalla” jo pidemmän aikaa. Nyt tuli se aika, kun laitettiin kanagyros valmistumaan. Tämän päädyin itse tekemään kamadossa epäsuoralla ja tälleen spoilerina: siitä tuli hyvä. Tämä on Poppamiehen sivuilta versioitu. Eli omaa keksintöä tämä ei taas ole, mutta kaikkihan on jo oikeastaan keksitty. Tähän itse nappasin 1,2 kiloa kanan paistileikettä, n. 4dl kreikkalaista jugurttia ja rubia mitä nyt sattui löytymään ja vaikutti sisällöltään sopivalta. Paistileike on tähän sopiva, koska siinä on hitusen rasvaakin matkassa. ...

Grillausta koko vappu

Vappu on superhyvää aikaa grillata. Tässä onkin katsaus mitä vappuna oli omassa grillissä. Kuvien lisäksi on tarjolla reseptit ja niiden lähteet mikäli muistan / löydän ne. Makkaraa, parsaa, kasviksia ja fetaa Ekana päivänä heitettiin aika perinteistä settiä Weberin viisseiskaan. Makkaraa (veke ja juusto), parsaa, fetaa ja kasviksia. Kasvikset oli valmissetti nimellä kesäjuurekset. Sitten matkassa oli parsaa, joka me grillataan ilman mausteita tai öljyä. Sit grillauksen jälkeen laitetaan oliiviöljy, suoja ja pippuri pintaan. Simppeliä, mutta toimivaa. ...

Hanger steak hot & fast tyylillä kamadossa

Tuli tosiaan aiemmin tilattua hanger steakkia Atrian lihakaupasta ja nyt tuli sitten ajatus tehdä itselle hieman evästä siitä. Ajatus lähti oikeastaan siitä, kun eräänä perjantaina kaupasta tarttui mukaan tarjouksesta uusia pottuja (harmillisesti ruotsalaisia) sekä kevät sipulia. Siinähän on siis lauantaille hyvä eväs, kun ottaa kaveriksi palan hanger steakkia pakkasesta. Ensin tein salaatin ja sitten pesin potut ja laitoin ne kiehumaan. Sitten olikin aika pistää kamadoon tulia ja ajatus oli tosiaan tehdä kuumalla tämä hangeri ja käännellä sitä aika ajoin. Tavoitteena oli sisälämpöön 52 astetta ja tässä touhussa on tuommoinen tökättävä lämpömittari tosi hyvä. ...

Kokeilussa Atrian lihakauppa

Mietin tätä jo viime vuonna, mutta tuli tuossa aiemmin keväällä testattua Atrian lihakauppaa. Täältä nimittäin saa Atrian lihaa suoraan kotiin toimitettuna ja jos tilaa tarpeeksi isolla summalla niin saa vielä ilmaiset postikulut. Täällähän on hyvä kattaus tuotteita niin grilliin, kuin pannullekin. Sieltä löytyy mm. briskettia, naudan poskia, erilaisia leikkuita nautaa muutenkin sekä tietty myös eri possun leikkuita. Itsellä meni tilaukseen Burger jauhelihaa (2kg), Petite Tender suklaahiehosta (n. 1kg) ja 2 x Naudan Hanger Steak (n. 1.5kg). Tämä oli minusta sopiva tilaus näin ekaksi kerraksi ja tuossa oli itselle hyvä setti sillä burgereita tulee tehtyä ja tuota on kiva olla pakkasessa. Petite tender on yksi lempi lihoistani ja hanger steakkia olenkin halunnut koittaa. ...

Tehdään ensimmäistä kertaa petite tender

Sattuipa K-citymarketista löytymään -30% lapulla naudan petite tender (tunnetaan myös teres major nimellä). Olin tätä jo viime syksynä katsellut ja nyt se sitten lähti ostoskoriin ja sitä kautta sitten grilliin. Suunnitelmana oli vetää tämä ns. reverse sear metodilla. Eli ensin ottaa sisälämmöt ja lopuksi sitten pintaan väriä. Lähdin simppelisti alkuun eli maustoin suolalla ja pippurilla. Grilliin pistin lämpöjä 120-150 astetta ja sitten lihakimpale epäsuoralle lämmölle kamadon hellään huomaan. Olihan siinä mulla Meater kiinni ja tässä ei kyllä kauaa mennyt. Ajatus oli ottaa sisälämpö siihen 48 asteeseen. Tässä meni itselle yllättävän vähän, mutta käyhän se järkeen, kun ei ole kovin iso kimpale kyseessä. Taisi alussa sisälämpö olla 13 astetta ja meni joku 20 minuuttia, että päästiin 48 asteeseen. Siitä sitten otin mötkön hieman lepäämään. ...