Vappuna grillattua: Hodarit, perunasalaatti ja maissisalsa

Vappuna toki pitää saada melkein pakollinen kombo jotenkin pöytään eli nakit ja perunasalaatti. Ei haluttu lähteä pelkkään nakkilinjaan ja tehtiin tällä kertaa hodareita ja perunasalaattia. Nyt vielä otettiin viime vuoden ruokalista ja toistettiin se. Aiempien burgereiden lisäksi tuli siis itse vapuksi tehtyä hodareita, perunasalaattia ja maissisalsaa. Perunasalaatin ja maissisalsan resepti onkin jo tuossa viime vuoden vappu postauksessa joten en niitä toista tässä. Tää on kyllä voittava kombo. Hodari sämpylöinä on Pupsin topcut sämpylöitä, jotka on kyllä tosi hyvät hodarisämpylät. Nakkeina oli tällä kertaa Savuhovin Hovinakki ja sitten vegemakkaraa rouvalle. ...

Pelipäivän wingsit pallogrillissa

Olin jo viime talvena pakkaseen jemmannut halvalla Wingsejä. Niitä kun silloin tällöin saa alennuksesta päiväyskamana. Näin pakkasessa onkin odottamassa wingsejä nälkäisille. Tällä kertaa oli sopivasti KalPan peli, joten mikäs sen parempaa, kuin wingsit, jäkis ja pari juomaa sekä hyvä seura. Wingsit otin pakaksesta edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin. Otin ne sitten reilu tunti ennen grillausta huoneenlämpöön. Tällä kertaa oli pakkasessa jemmassa Kariniemen Crispy Hot wings. Olin tarjouksesta napannut uusia hiiliäkin ja K-Citymarketin 15kg säkki Black Ranch Acasia hiiliä pääsi kokeiluun. Sanoisin, että tuo hiili on ihan ok kokoista ja sopivan hintaista jos sen saa 29 eurolla. Menee itsellä ns. hot & fast touhuun eli ei ollut hutiostos - ainakaan ekan grillauksen perusteella. ...

Pita kanalla ja halloumilla

Kreikassa oma lempilounas on edullinen gyros pita. Syön sen yleensä kanalla tai possulla, mutta on tullut syötyä myös loistava halloumi versiokin. Tällä kertaa, kun itse tehtiin niin yhdistettiin halloumi ja kana. Kreikassahan gyros pitassa on yleensä seuraavat ainekset: pita leipä, tsatsiki, tomaatti, punasipuli, ranskalaisia sekä possu/kana/joku muu täyte. Hintaa tällä on yleensä 2-5 euroa hieman riippuen paikasta ja sijainnista yms. Edellisenä päivänä tein jo tsatsikin tekeytymään ja siihen käytin luottoreseptiä, joka löytyykin jo täältä blogista. Tämä on hyvä tehdä edellisenä päivänä niin maustuu hieman ja kannattaa tehdä reilusti… Itse olisin voinut tehdä enemmän mitä tällä kertaa, mutta onneksi tätä saa tehtyä lisää. ...

Hampurilaisia itse tehdyllä sämpylällä

On taas aika puhua hampurilaisista. Nämä on yksi henkilökohtaisista lemppareista ja näitä tuleekin tehtyä aika usein itse. Tällä kertaa mentiin ns. syvään päähän ja tehtiin sämpylät pitkällä kaavalla. Burgeria, burgeria ja lisää burgeria Hommahan alkoi tietty sämpylöiden teolla ja tehtiin briossi/hokkaido maitosämpylä ohjeella ja siitä resepti ja lähteet löytyykin alta. Nämä on kyllä hyvät burgerisämpylät ja näyttääkin ihan mahtavilta jo. Näitä tulikin tehtyä parinakin eri päivänä. Itsellä oli käytössä Herra Snellmannin Burgerjauheliha ja tällä kertaa tehtiin ihan ns. perinteisiä pihvejä grillissä. Noin 110g oli mulla lihaa näissä ja mausteina aika perus suola ja pippuri. Juustona tulee käytettyä itseasiassa Oltermannin Cheddaria sillä sitä yleensä löytyy jääkaapista muutenkin. ...

Grillausta koko vappu

Vappu on superhyvää aikaa grillata. Tässä onkin katsaus mitä vappuna oli omassa grillissä. Kuvien lisäksi on tarjolla reseptit ja niiden lähteet mikäli muistan / löydän ne. Makkaraa, parsaa, kasviksia ja fetaa Ekana päivänä heitettiin aika perinteistä settiä Weberin viisseiskaan. Makkaraa (veke ja juusto), parsaa, fetaa ja kasviksia. Kasvikset oli valmissetti nimellä kesäjuurekset. Sitten matkassa oli parsaa, joka me grillataan ilman mausteita tai öljyä. Sit grillauksen jälkeen laitetaan oliiviöljy, suoja ja pippuri pintaan. Simppeliä, mutta toimivaa. ...