Tehdään ensimmäistä kertaa petite tender

Sattuipa K-citymarketista löytymään -30% lapulla naudan petite tender (tunnetaan myös teres major nimellä). Olin tätä jo viime syksynä katsellut ja nyt se sitten lähti ostoskoriin ja sitä kautta sitten grilliin. Suunnitelmana oli vetää tämä ns. reverse sear metodilla. Eli ensin ottaa sisälämmöt ja lopuksi sitten pintaan väriä. Lähdin simppelisti alkuun eli maustoin suolalla ja pippurilla. Grilliin pistin lämpöjä 120-150 astetta ja sitten lihakimpale epäsuoralle lämmölle kamadon hellään huomaan. Olihan siinä mulla Meater kiinni ja tässä ei kyllä kauaa mennyt. Ajatus oli ottaa sisälämpö siihen 48 asteeseen. Tässä meni itselle yllättävän vähän, mutta käyhän se järkeen, kun ei ole kovin iso kimpale kyseessä. Taisi alussa sisälämpö olla 13 astetta ja meni joku 20 minuuttia, että päästiin 48 asteeseen. Siitä sitten otin mötkön hieman lepäämään. ...

Omien "työvälineiden" esittely

Ajattelin hieman esitellä minkälainen arsenaali noita työvälineitä tällä hetkellä oikein on käytössä. Keskityn näihin ulkona käytettäviin ruoanlaittovälineisiin. Käyn nämä satunnaisessa järjestyksessä läpi ja hieman avaan näiden tarinaa ja käyttötarkoitusta. Näistä pitää ottaa joku “perhepotretti” joskus. Näiden esittelyistä huomaakin sen, että muutettiin viime vuoden loppu puolella isompaan asuntoon, jossa on kunnon terassiakin. Ulkoruokintatilan varusteiden hankinnat lähti lentoon… Useampi vuotisia hankintojahan nämä on kuitenkin. Sähkösavustin Sähkösavustin on myös tämän kesän uusia välineitä. Tämä on ns. perussähköpönttö jolla tehoja 1100W verran ja hankittu täysin kalan savustukseen. Voisinhan toki savustella nykyään pallogrillillä tai kamadollakin, mutta tällä saadaan nopeasti hyvä savukala aikaan ja hintakin oli kohtuullinen. ...

2021-08-05 19.18.42

Weber Master-Touch GBS E-5750 Hiiligrilli 57 cm yhden kesän jälkeen

On nyt aika kirjoitella hieman omia mietteitä ja kokemuksia erittäin suositusta Weberin pallogrillistä. Nämä ovat täysin omia mietteitä ja tällä on grillailtu vasta vajaa 3kk joten lisää ajatuksia tulenee ajan kanssa. Sekä nyt on vielä vaikea sanoa miten tämä pallogrilli ikääntyy. Tämä grilli oli itselle ensimmäinen hiiligrilli minkä kanssa on tullut pelattua. Aiempi grilli oli Landmannin kaasugrilli ja se olikin useamman vuoden käytössä. Sitä ennen oli myös kaasuvempele eli tämän myötä siirryttiin ns. oikeaan grillaukseen. ...

Ikean viiden euron vortex sekä wingsien teko

Aloitetaan ensin kertomalla hieman mikä vortex oikein on. Tämähän on suht monikäyttöinen lisävaruste tarkoitettu nimenomaan Weber 57cm grilliin sekä tietysti kaikkiin muihinkin vastaavankokoisiin grilleihin. Vortexin ajatus on nimenomaan keskittää hiilien tuottama lämpö yhteen paikkaan ja näin ollen se tulee vortexin yläosasta suoraan ylöspäin. Tämä tekee lämmöstä todellä lämpimän (jopa 300+ astetta). Lämmön on ajatus jakautua pallogrillin kuvusta reunoille. Tämän takia ruoka asetellaankin keskelle. Alta näettekin hieman millainen setup tämä on, kun grillataan wingsejä. ...