Tehdään pulled porkkia talvella kamadossa

On toki tehty pulled porkkia ennenkin, mutta nyt tehdään 10 asteen pakkasella ja hieman mutkien kautta. Pakkasessa mulla oli pari reilun kilon kassler palaa, joista toinen pääsi nyt kamadoon ja pulled porkkiin. Kamadoahan pitää käyttää jo senkin takia, koska sähkönhinta on mitä on ja tuommoinen koko päivän puuhastelu tulee kivasti kamadolla kunnon hiilillä. Kassu otettiin edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja aamulla sitten vielä huoneenlämpöön. Silleen pari tuntia ennen paistoa heitin suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta sekaisin ja hieroin kassun pintaan. Sitten alkoikin kamadon sytytys. ...

Testissä Bono Minimo kamado

Nyt, kun tätä Bono Minimo kamadoa on käyttänyt viime vuoden lopulta saakka niin voikin kirjoitella hieman paremmin omia mielipiteitä. Ensikäryt voi lukea tietty jo aiemmasta blogi kirjoituksesta. Tässä on tosiaan luvassa omia välistä suht sekalaisia mietteitä tästä kamadosta. Jos jää jotain kysyttävää niin kysyä voi joko kommenteissa tai foorumeilla. Vastaan mielelläni kysymyksiin tai otan selvää! Ensin pakollinen paha alta pois ja tämä on tosiaan ihan omilla rahoilla ostettu ja kukaan ei ole maksanut tästä mitään. Mielipiteet on omia oli ne hyviä tai huonoja (tai sekalaisia). ...

Tehdään ensimmäistä kertaa petite tender

Sattuipa K-citymarketista löytymään -30% lapulla naudan petite tender (tunnetaan myös teres major nimellä). Olin tätä jo viime syksynä katsellut ja nyt se sitten lähti ostoskoriin ja sitä kautta sitten grilliin. Suunnitelmana oli vetää tämä ns. reverse sear metodilla. Eli ensin ottaa sisälämmöt ja lopuksi sitten pintaan väriä. Lähdin simppelisti alkuun eli maustoin suolalla ja pippurilla. Grilliin pistin lämpöjä 120-150 astetta ja sitten lihakimpale epäsuoralle lämmölle kamadon hellään huomaan. Olihan siinä mulla Meater kiinni ja tässä ei kyllä kauaa mennyt. Ajatus oli ottaa sisälämpö siihen 48 asteeseen. Tässä meni itselle yllättävän vähän, mutta käyhän se järkeen, kun ei ole kovin iso kimpale kyseessä. Taisi alussa sisälämpö olla 13 astetta ja meni joku 20 minuuttia, että päästiin 48 asteeseen. Siitä sitten otin mötkön hieman lepäämään. ...

Tehdään burgereita

Hampurilainen, burgeri, burger, bursa ja niin edelleen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja muotoa. Nyt ajattelin jakaa omia ihan perusburgereiden tekovinkkejä. Nyt ei siis liiemmin kikkailla vaan tehdään sitä niin sanottua perusburgeria. Sämpylä Aloitetaan sämpylällä. Kaupasta saa monenlaista burgerisämpylää ja voitpa sen burgerin tehdä esim. reissumiehen väliin tai melkeinpä mihin vain. Onpa tainnut joskus paistopisteeltäkin saada ihan burgerisämpylöitä. Nyt tällä kertaa ajattelin tehdä itse ekan kerran sämpylät ja löysinkin siihen sopivan ohjeen Megguan facebookista. Kannattaa joskus kokeilla tehdä itse sillä näistä tuli kyllä hyviä! ...

Vinkkejä grillin puhdistamiseen

Keväällä moni ottaa grillin käyttöön talven jälkeen. Osa toki ei talvella käytä grilliä, mutta grillikausihan pitäisi loppua 31.12. ja alkaa taas 1.1. Itsellä tämä piti osittain paikkaansa vaikka talvella tuli tosi paljon vähemmän grillattua ja se jäi harmittamaan itseäkin tältä vuodelta. Ensi vuonna paremmin! Tässä jutussa annankin vinkkejä ehkä enemmän yleiseen puhdistukseen ja kokoaikaiseen siistinä pitämiseen. Se on minusta fiksumpaa, kuin putsata grilli silloin tällöin isommin. Tämä jatkuvasti tehtävä “ylläpitopuhdistus” pitää grillin parempanakin pidempään. ...