Possunopat kamadossa

Pakko myöntää, talvella tuli grillattua tosi huonosti. Ihan hävettää. Uutena vuotena grillailtiin sentään nakkea ja semmoista. Kinkku jäi savustamatta, kun en tarjouksesta sopivankokoista löytänytkään ja korona kävi päälle. Nyt kuitenkin lähdetään takaisin asian ytimeen, kun kevät kolkuttaa ovella ja pitää alkaa treenaamaan. Otetaan Bono Minimo työvälineeksi ja tehdään possunoppia! Possunoppiin törmäsin Facebookissa/Instagrammissa ja tarkemmin Mikko siellä niitä postaili sinne. Sattuipa vielä kassleri olemaan K-Citymarketissa tarjouksessa. Vajaa pari kiloa kassua, tästä käytettiin noin puoletKoska näitä tulisin syömään vain minä itse ja Bono Minimon tila on rajallinen niin päädyin tekemään puolet tästä kassusta ja puolet pistin pakkaseen odottamaan seuraavaa kertaa. Tehdään kassusta sopivia kuutioita (tai ainakin sinnepäin) ja pistetään rubi pintaan. Laittele myös suolaa jos ei rubissa sitä ole. Nyt oli Poppamiehen Burgers & Ribs rubia ja oisin voinut uskaltaa reilummin pistää. Ensi kerralla ehkä mennään ihan perinteisellä suola ja pippuri kombolla. Itse annoin maustua yön yli jääkaapissa näiden noppien vielä. ...

Mustang savunkehitin kylmäsavustuksessa - kokeillaan tehdä kylmäsavulohta ja savujuustoa

Halusin lähteä kokeilemaan kylmäsavustusta sillä en ollut sitä itse ennen tehnyt ja nyt alkaa olla oikein sopivat kelit siihen hommaan. Tutkiskelun jälkeen päädyin hankkimaan Mustang savunkehittimen, jota sitten lähdin kokeilemaan viime perjantaina. Pumppu ja savunkehitin (Kuva: mustang-grill.com)Tutkiskelin jonkin verran tätä asiaa ja päädyin tähän malliin parista syystä. Ensinnäkin olin kuullut hieman vaihtelevia kokemuksia niistä savugeneraattoreista mitkä kiertää kehää ja sytytetään esim. kynttilällä. Osa ei pala kunnolla, osa palaa hyvin, osassa hyppii sitten “aidan yli” ja muuta vastaavaa. Toinen vaihtoehto oli semmoinen mikä käyttää puukiekkoja, joka oli mulla toisena vaihtoehtona. Tähän kuitenkin päädyin koska, tämän saa ulkopuolelle ja näin purujen lisäys on helppoa sekä tässä voi säätää hieman savun määrää tuota pumpun tehoja säätämällä. ...

Avattiinpa foorumi - Tervetuloa!

Tämä ajatus lähti jo pidemmän aikaa sitten, kun tätä blogia rakentelin. Nyt kuitenkin sain aikaiseksi tehdä perustan loppuun ja foorumi on ns. virallisesti auki. BBQ foorumi on tämän sivuston alla toimiva bbq, grillaus, savustus ja kaiken siihen liittyvän keskustelupaikka. Se on täysin ilmainen ja ennen kaikkea se on avoin kaikelle kansalla. Ei siis tarvitse mitään tunnuksia, jotta voit selata foorumia ja näin ollen mikään hyvä vinkki ei jää tunnuksien takia uupumaan. ...

Meater+ ensimmäinen kokeilu

Tuli sitten hankittua Meater+ langaton lämpömittari nimenomaan tuohon grillitouhuun. Tämä pääsikin heti tulikokeeseen, kun kamadoon lyötiin sisään 1.5 kiloa kassleria ja tavoitteena oli pulled pork. Meaterhan on oikeasti langaton mittari. Siinä “tikku” lyödään lihaan ja tuo puinen lataustelakka toimii bluetooth toistimena, jolloin Meater+ lupaillaan 50m kantomatkaa. Tämän tuotteen taustalla on muuten myös suomalaista väriä sillä tämän on Teemu Nivala puuhastellut. Käyttöönotto Unboxaus on jo peruskamaa. Näppärä laatikko ja ennen kaikkea tuo koko tuote on hieno. Itse mittari on hitusen paksuhko vs. muut langalliset mittarit, mutta tämä onkin langaton ja tuon sisään pitää mahtua sitä elektroniikkaa ja akkukin. Se siis selittää tuota kokoa. Puinen säilytyskotelo/telakka on hieno ja se tuokin tähän jo premium luokan tuotteen tuntua. ...

Tehdään pulled pork kamadolla

Oli aika pistää vasta hankittu kamado töihin. Tarkoituksena oli tehdä ensimmäistä kertaa pulled porkkia kamadolla. En muista olenko tehnyt itse pulled porkkia, mutta olen sitä kyllä syönyt. Katsotaan siis mitä tulee ja tässä hieman reseptin tapaistakin teille. Vaimo löysi kaupasta maatiaispossun kasslerpalan ja sen kanssa testiin pääsi myös Meater+ lämpömittari (tästä tulee oma blogijuttu!). Otin tämän pariksi tunniksi huoneenlämpöön odottelemaan vuoroaan, kun värkkäsin pizzataikinaa sunnuntaiksi. Sen jälkeen paketista pois ja kuivailin sitä hieman talouspaperilla. Sitten laitoin Poppamiehen jenkkityylistä keltaista sinappia pintaan, jotta rubi pysyy hieman paremmin. Rubina oli kaapista löytynyt Poppamiehen pulled pork rubi. Tämä rubi taitaa olla vain tuossa esittelypakkauksessa missä on neljä eri rubia. ...