Hanger steak hot & fast tyylillä kamadossa

Tuli tosiaan aiemmin tilattua hanger steakkia Atrian lihakaupasta ja nyt tuli sitten ajatus tehdä itselle hieman evästä siitä. Ajatus lähti oikeastaan siitä, kun eräänä perjantaina kaupasta tarttui mukaan tarjouksesta uusia pottuja (harmillisesti ruotsalaisia) sekä kevät sipulia. Siinähän on siis lauantaille hyvä eväs, kun ottaa kaveriksi palan hanger steakkia pakkasesta. Ensin tein salaatin ja sitten pesin potut ja laitoin ne kiehumaan. Sitten olikin aika pistää kamadoon tulia ja ajatus oli tosiaan tehdä kuumalla tämä hangeri ja käännellä sitä aika ajoin. Tavoitteena oli sisälämpöön 52 astetta ja tässä touhussa on tuommoinen tökättävä lämpömittari tosi hyvä. ...

Kokeilussa Atrian lihakauppa

Mietin tätä jo viime vuonna, mutta tuli tuossa aiemmin keväällä testattua Atrian lihakauppaa. Täältä nimittäin saa Atrian lihaa suoraan kotiin toimitettuna ja jos tilaa tarpeeksi isolla summalla niin saa vielä ilmaiset postikulut. Täällähän on hyvä kattaus tuotteita niin grilliin, kuin pannullekin. Sieltä löytyy mm. briskettia, naudan poskia, erilaisia leikkuita nautaa muutenkin sekä tietty myös eri possun leikkuita. Itsellä meni tilaukseen Burger jauhelihaa (2kg), Petite Tender suklaahiehosta (n. 1kg) ja 2 x Naudan Hanger Steak (n. 1.5kg). Tämä oli minusta sopiva tilaus näin ekaksi kerraksi ja tuossa oli itselle hyvä setti sillä burgereita tulee tehtyä ja tuota on kiva olla pakkasessa. Petite tender on yksi lempi lihoistani ja hanger steakkia olenkin halunnut koittaa. ...

Ribsit kamadossa

Kävi Sulo Vilenit Prisman lihahyllyllä, kun oli Herra Snellmannin Loin ribsejä bbq soosissa punaisella lapulla ja päätin, että otetaan kokeiluun. Pelivälineeksi otettiin tietenkin Bono Minimo kamado sillä tuo yksi paketti menee siihen kevyesti ja menisi siihen enemmänkin jos laittaisi esim. kahteen tasoon. Mitään isompaa pelisuunnitelmaa ei ollut, mutta ajatus oli 1.5h omppusavussa antaa nakuna olla ja sitten toiset 1.5h foliossa. Sen jälkeen sisälle folioon ja illemmalla sitten vielä lämpöä grillissä ja bbq soosia päälle. Ajatus, kun oli tehdä nämä valmiiksi myöhempää varten. ...

Kreikkalaistyylisiä jauhelihapötköjä, tsatsikia ja kasviksia

Tällä kertaa tehdään hieman kreikkalaistyylistä ruokaa. Ajatuksena oli tehdä jauhelihapötköjä kreikkalaisilla mausteilla. Siihen grillattuja kasviksia ja tsatsikia kaveriksi. Loppumetreillä tuli käärittyä ne tortillaan, mutta pita olisi ollut parempi. Kai tästä jotain evästä saa?Tsatsiki Tämähän on perinteinen kreikkalainen soosi ja yksi omista lemppareista. Nyt kun on löytynyt vielä takuuvarma reseptikin. Ainesosat 850g kreikkalaista jogurttia 320g raastettua kurkkua 2 tl (noin 15g) valkosipulinkynsiä 3 rl oliiviöljyä 1 tl punaviinietikkaa ⅔ tl suolaa mustapippuria (esim. myllystä) Ohje: Kaada kreikkalainen jogurtti kulhoon ja sekoita se sileäksi niin ettei ole möykkyjä Raasta kurkku ja purista siitä nesteet pois. Lisää ne kulhoon ja sekoita jogurtin kanssa. Lisää loput ainesosat kulhoon ja sekoita. Tsatsiki kannattaa tehdä esim. aamulla tekeytymään tai vielä parempi on edellisenä iltana. Itse tein hieman pienemmän määrän, kuin tuossa ja säädin sit sen mukaan. ...

Savustetaan pekonia kamadolla

Savustettu pekoni. Kuulostaako hyvältä? Minusta kuulosti ja tämä onkin ollut kokeilulistalla viime syksystä saakka ja nyt juolahti mieleen, että kokeillaan. Työvälineeksi otetaan Bono Minimo kamado ja aletaan savustamaan. Kamadoa tulille Pekonia! Täähän on siis tosi simppeli projekti. Kamadoon noin 110 astetta lämpöä, itsellä pyöri siinä 110-130 tienoilla ainakin toi oman mittarin mukaan. Epäsuoralla eli lämmönjakokiveä väliin. Sit annetaan sen olla savussa 1.5-2 tuntia. Alla onkin jokunen kuva prosessista ja tokihan sitä pitää kurkkia mitä sille kuuluu! ...